Hírfal - KIGYE egyesület elérhető a Facebookon is.
Hírfal - KIGYE egyesület elérhető a Facebookon is. : Beadvánnyal fordultunk Gyömrő Város Önkormányzatához.

Beadvánnyal fordultunk Gyömrő Város Önkormányzatához.

kigye  2013.05.08. 07:17

A mai napon 2013. május 8-án elektronikus úton beadvánnyal fordultunk Gyömrő Város Önkormányzatához.  A beadvány tartalma:


Gyömrő Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

2230.Gyömrő, Szabadság tér 1.

pmhiv@gyomro.hu  titkarsag@gyomro.hu

KIGYE - Környezet, Ifjúság és Gyermekvédelmi Egyesület

2230.Gyömrő, Liszt F 96.
 kigye@irj.hu

Beadvány 

Tisztelt Gyenes Levente polgármester, Tisztelt Gyömrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, Tisztelt Bizottság!

Tárgy: Ki a felelős? Tonna számra került a gyömrői szennyvíztelep közeli  földekre a szennyvíziszap.

Tonna számra került a gyömrői szennyvíztelep közeli  földekre a szennyvíziszap. Gyömrőn a 50/2001. (IV. 3.) Korm. Rendelet a szennyvizek és szennyvíziszapok mezőgazdasági felhasználásának és kezelésének szabályainak megfelelően történtek az elhelyezések?

A szennyvizek és szennyvíziszapok mezőgazdasági felhasználásának és kezelésének szabályairól szóló 50/2001. (IV. 3.) Korm. rendelet tartalmazza az iszapok talajvédelmi és vízminőség-védelmi minőségi követelményeit.

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény a települési önkormányzat közszolgáltatás körében ellátandó feladataként határozza meg a szennyvíziszap ártalommentes elhelyezésének megszervezését.

A fent említett rendelet részletesen szabályozza a szennyvíz- és a szennyvíziszap mintavételét és laboratóriumi vizsgálatát, valamint az elhelyező terület talajának, talajvizének mintázását és vizsgálatát, és az ehhez kapcsolódó határértékeket. A mezőgazdasági területen történő elhelyezéssel kapcsolatban szigorú jogi, talaj- és környezetvédelmi előírásokat támaszt. A rendelet szigorúan szabályozza a kihelyezhető szennyvíziszap paramétereit, valamint az ehhez kapcsolódó alapfogalmakat is pontosan definiálja.

A  kormányrendelet szabályozott szennyvíz és szennyvíziszap mezőgazdasági elhelyezése biztosítja a termőföld tulajdonosát és használóját arról, hogy minden szennyvíziszap elhelyezés engedélyhez kötötten és kontrolláltan történik, kiküszöbölve mindenféle talaj-, talajvíz- és környezetszennyezést.

Ezért kérjük a Tisztelt képviselőtestületet és a Tisztelt bizottságot a panasz kivizsgálására és a  környezetszennyezés felelőseinek megállapítását.

Gyömrő,  2013.május. 8                   

 

Nem szűnt meg a környezetszennyezés Gyömrőn Tovább…


A szennyvíziszaptól bűzlik Gyömrő, Üllő!Tovább…


Cross pálya épülhet Gyömrőn Tovább…


Bebizonyosodott, milyen környezeti károkat okozott a PEVDI Tovább…


Rákkeltő és mérgező anyagok elképesztő mennyiségben!Tovább…


Olyan a város amilyen a temetője?Tovább…


Az eltűnt kerekerdő nyomában!Tovább…


Alapvető fogyasztóvédelmi jogunk az Annahegyi utcában található hulladékudvar használata! Tovább…


Amit ma lebontottak, holnap már a mezőn van! Tovább…


Elvitték a konténert? Szeméthalmok az erdőben! Tovább…


Az Eperfasoron lerakott hulladék, talajt, vizet és levegöt szennyez Tovább…


Nicsak, ki beteg itt? Tovább…


Fojtogató bűz és füst Gyömrőn 2012. Szeptember 21-én pénteken Tovább…


Itt már mindent lehet?Önkormányzati cég szennyezi Gyömrő levegőjét? Tovább…


Gyömrőn lassan eltűnnek a régmúltat idéző épületek, emlékek!Tovább…


 


MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.