Hírfal - KIGYE egyesület elérhető a Facebookon is.
Hírfal - KIGYE egyesület elérhető a Facebookon is. : Beadvánnyal fordultunk Gyömrő Város Önkormányzatához.

Beadvánnyal fordultunk Gyömrő Város Önkormányzatához.

kigye  2013.05.08. 07:17

A mai napon 2013. május 8-án elektronikus úton beadvánnyal fordultunk Gyömrő Város Önkormányzatához.  A beadvány tartalma:


Gyömrő Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

2230.Gyömrő, Szabadság tér 1.

pmhiv@gyomro.hu  titkarsag@gyomro.hu

KIGYE - Környezet, Ifjúság és Gyermekvédelmi Egyesület

2230.Gyömrő, Liszt F 96.
 kigye@irj.hu

Beadvány 

Tisztelt Gyenes Levente polgármester, Tisztelt Gyömrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, Tisztelt Bizottság!

Tárgy: Ki a felelős? Tonna számra került a gyömrői szennyvíztelep közeli  földekre a szennyvíziszap.

Tonna számra került a gyömrői szennyvíztelep közeli  földekre a szennyvíziszap. Gyömrőn a 50/2001. (IV. 3.) Korm. Rendelet a szennyvizek és szennyvíziszapok mezőgazdasági felhasználásának és kezelésének szabályainak megfelelően történtek az elhelyezések?

A szennyvizek és szennyvíziszapok mezőgazdasági felhasználásának és kezelésének szabályairól szóló 50/2001. (IV. 3.) Korm. rendelet tartalmazza az iszapok talajvédelmi és vízminőség-védelmi minőségi követelményeit.

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény a települési önkormányzat közszolgáltatás körében ellátandó feladataként határozza meg a szennyvíziszap ártalommentes elhelyezésének megszervezését.

A fent említett rendelet részletesen szabályozza a szennyvíz- és a szennyvíziszap mintavételét és laboratóriumi vizsgálatát, valamint az elhelyező terület talajának, talajvizének mintázását és vizsgálatát, és az ehhez kapcsolódó határértékeket. A mezőgazdasági területen történő elhelyezéssel kapcsolatban szigorú jogi, talaj- és környezetvédelmi előírásokat támaszt. A rendelet szigorúan szabályozza a kihelyezhető szennyvíziszap paramétereit, valamint az ehhez kapcsolódó alapfogalmakat is pontosan definiálja.

A  kormányrendelet szabályozott szennyvíz és szennyvíziszap mezőgazdasági elhelyezése biztosítja a termőföld tulajdonosát és használóját arról, hogy minden szennyvíziszap elhelyezés engedélyhez kötötten és kontrolláltan történik, kiküszöbölve mindenféle talaj-, talajvíz- és környezetszennyezést.

Ezért kérjük a Tisztelt képviselőtestületet és a Tisztelt bizottságot a panasz kivizsgálására és a  környezetszennyezés felelőseinek megállapítását.

Gyömrő,  2013.május. 8                   

 

Nem szűnt meg a környezetszennyezés Gyömrőn Tovább…


A szennyvíziszaptól bűzlik Gyömrő, Üllő!Tovább…


Cross pálya épülhet Gyömrőn Tovább…


Bebizonyosodott, milyen környezeti károkat okozott a PEVDI Tovább…


Rákkeltő és mérgező anyagok elképesztő mennyiségben!Tovább…


Olyan a város amilyen a temetője?Tovább…


Az eltűnt kerekerdő nyomában!Tovább…


Alapvető fogyasztóvédelmi jogunk az Annahegyi utcában található hulladékudvar használata! Tovább…


Amit ma lebontottak, holnap már a mezőn van! Tovább…


Elvitték a konténert? Szeméthalmok az erdőben! Tovább…


Az Eperfasoron lerakott hulladék, talajt, vizet és levegöt szennyez Tovább…


Nicsak, ki beteg itt? Tovább…


Fojtogató bűz és füst Gyömrőn 2012. Szeptember 21-én pénteken Tovább…


Itt már mindent lehet?Önkormányzati cég szennyezi Gyömrő levegőjét? Tovább…


Gyömrőn lassan eltűnnek a régmúltat idéző épületek, emlékek!Tovább…


 


Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!