Hírfal - KIGYE egyesület elérhető a Facebookon is.
Hírfal - KIGYE egyesület elérhető a Facebookon is. : Döntöttünk - Helyi önkormányzati választás

Döntöttünk - Helyi önkormányzati választás

Közlemény  2014.09.01. 09:44

Önkormányzati Választás 2014 - Gyömrő

A KIGYE minden választási kampány során állást foglal abban, hogy melyik helyi politikai közösséget tartja alkalmasnak arra, hogy képviselje környezetvédelmi elképzeléseit. 2010 után az idei választási időszakban sincs ez másként.


Ahogy azt már közzétettük, a KIGYE a helyi Jobbikot leszámítva minden jelentősebb szervezettel (Demokratikus Koalíció; Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör szövetsége; Gyömrő 2000 Kör; HEGY –Hajnal Egyesület Gyömrőért; MSZP;) tárgyalásokat kezdeményezett a 2014-es önkormányzati választások előtt. A felkeresett szervezetek vezetői, kivéve a Gyömrő 2000 Kört, tárgyaltak a KIGYE képviseletével egy, a város érdekeit szem előtt tartó lehetséges kompromisszum részleteiről. Ezzel elmondhatjuk, hogy mindenkivel leültünk egy asztalhoz, akinek számít a környezetvédelem és egy fenntartható tiszta városban kíván versenybe szállni a Gyömrői Lakosok képviseletében.

A KIGYE ígéretéhez híven, továbbra sem indul sem egyénileg, sem más szervezettekkel összefogva a 2014-es helyi önkormányzati választásokon, azonban aktívan támogatja és kampányában segíti azt a szervezetet, amely hosszútávon környezetvédelmi programját felvállalja, annak megvalósulását a lehetőségekhez képest maximálisan képviseli. Célunk és elvárásunk volt, hogy az általunk támogatott szervezet a lehetőségeihez képest szervezett formában biztosítsa a helyi környezetvédelmi ügyekbe való beleszólásunkat, mindezt alapvetően programszinten. Döntésünket a megbízhatóság, az átláthatóság és a garancia szellemében hoztuk meg.

Augusztus 31-én az egyeztetéseket lezártuk és az azok során szerzett információkat, benyomásokat megtárgyaltuk: mérlegeltük az önkormányzati választáson induló szervezetek környezetvédelem iránti nyitottságát; s természetesen azt is figyelembe vettük, hogy mely szervezetek mögött áll olyan politikai és helyi társadalmi támogatottság, ami reálisan elérhetővé teheti azt, hogy zöld programunk alapvető gondolatai megvalósulhassanak. Mindezek alapján a KIGYE a helyi Fidesz, a Gyömrői Társaskör, valamint a helyi KDNP által kötött választási szövetséget érzi alkalmasnak arra, hogy környezetvédelmi elképzeléseit leginkább képviselhesse. A város érdekeit szem előtt tartó kompromisszum szerint polgármesterjelöltként Ducsai Sándort, a helyi Fidesz elnökét támogatjuk, a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör választási szövetség pedig beépíti programjába szervezetünk környezetvédelmi elképzeléseit és annak megvalósítását saját céljának tűzi ki. A KIGYE csak és kizárólag Gyömrőn, a helyi egyéni képviselő jelöltek és a polgármester jelölt mellett végez kampány tevékenységet, a Pest megyei listán nem támogatja az országos Fideszt és a KDNP-t. Álláspontja, döntése alapvetően szakmai szempontú, s nem politikai.

A fentiek értelmében kérjük Gyömrő Lakosságát, hogy támogassa a politikai barikádokat átlépő Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör szövetséget, mely Gyömrőn egyedüliként a környezetvédelem mellett is letette a voksát, annak megvalósítására garanciát vállalt. Bízunk benne, hogy az együttműködés, a jó célért való kompromisszum, a közösségért való munka, győzedelmeskedni fog a kicsinyesség, a gőg és az egyéni érdekek felett.

A részleteiben is kidolgozott környezetvédelmi programunkat átadjuk a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör szövetség képviselőinek, akik vállalták, hogy azt beépítik programjukba. Környezetvédelmi javaslatainkat hamarosan Önök is megismerhetik a részünkről ajánlott leendő városvezetés választási szórólapjairól.

 

KIGYE egyesület, Gyömrő

 

Nem szűnt meg a környezetszennyezés Gyömrőn Tovább…


A szennyvíziszaptól bűzlik Gyömrő, Üllő!Tovább…


Cross pálya épülhet Gyömrőn Tovább…


Bebizonyosodott, milyen környezeti károkat okozott a PEVDI Tovább…


Rákkeltő és mérgező anyagok elképesztő mennyiségben!Tovább…


Olyan a város amilyen a temetője?Tovább…


Az eltűnt kerekerdő nyomában!Tovább…


Alapvető fogyasztóvédelmi jogunk az Annahegyi utcában található hulladékudvar használata! Tovább…


Amit ma lebontottak, holnap már a mezőn van! Tovább…


Elvitték a konténert? Szeméthalmok az erdőben! Tovább…


Az Eperfasoron lerakott hulladék, talajt, vizet és levegöt szennyez Tovább…


Nicsak, ki beteg itt? Tovább…


Fojtogató bűz és füst Gyömrőn 2012. Szeptember 21-én pénteken Tovább…


Itt már mindent lehet?Önkormányzati cég szennyezi Gyömrő levegőjét? Tovább…


Gyömrőn lassan eltűnnek a régmúltat idéző épületek, emlékek!Tovább…


 


Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!